Investicija od 2,9 miliona KM u organsku proizvodnju

Bez autora
Jun 15 2011

Otvaranja najmodernijeg staklenika na teritoriji Zapadnog Balkana, smeštenog na prvom eko-pogonu specijalizovanom za proizvodnju visokokvalitetnog organskog lekovitog bilja, meda i košnica biće održano u utorak, 21. juna 2011. godine na platou Bišina u Opštini Šekovići. Fondacija Mozaik, uz podršku donatora Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), implementira projekat “EkoBilje - Osnaživanje žena kroz organsku proizvodnju ljekobilja” ukupne vrednosti 2,9 miliona KM. Partneri ovog projekta su EkoMozaik i Opština Šekovići. Prostor bivše kasarne je potpuno promenio namenu i tu se sada nalazi najmoderniji staklenik na teritoriji Zapadnog Balkana koji se prostire na 5.017 metara kvadratnih. Kroz proizvodnju lavande i medonosnog bilja namenjenog za ispašu pčela biće uposleno do 100 žena iz ruralnih zajednica opština Šekovići, Živinice i Osmaci, trenutno su uposlene 62 sezonske radnice. Pored proizvodnje lekobilja u stakleniku će se proizvoditi i organsko povrće i voće.

Investicija od 2,9 miliona KM u organsku proizvodnjuOtvaranja najmodernijeg staklenika na teritoriji Zapadnog Balkana, smeštenog na prvom eko-pogonu specijalizovanom za proizvodnju visokokvalitetnog organskog lekovitog bilja, meda i košnica biće održano u utorak, 21. juna 2011. godine na platou Bišina u Opštini Šekovići.

Fondacija Mozaik, uz podršku donatora Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID), implementira projekat “EkoBilje - Osnaživanje žena kroz organsku proizvodnju ljekobilja” ukupne vrednosti 2,9 miliona KM. Partneri ovog projekta su EkoMozaik i Opština Šekovići.

Prostor bivše kasarne je potpuno promenio namenu i tu se sada nalazi najmoderniji staklenik na teritoriji Zapadnog Balkana koji se prostire na 5.017 metara kvadratnih. Kroz proizvodnju lavande i medonosnog bilja namenjenog za ispašu pčela biće uposleno do 100 žena iz ruralnih zajednica opština Šekovići, Živinice i Osmaci, trenutno su uposlene 62 sezonske radnice. Pored proizvodnje lekobilja u stakleniku će se proizvoditi i organsko povrće i voće.

Ovo je još jedan od primera rada Fondacije Mozaik, kroz koji su moblizirani lokalni resursi, edukovani i uposleni ljudi, te im je pružena mogućnost da veruju u svoje želje i rade na njihovom ostvarenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik